Naslijedio Mascherana
0

Novi argentinski selektor odredio Messija za kapitena

Totalsport
Lionel Messi
Lionel Messi
Alejandro Sabella smatra da je Lionel Messi prirodni vođa nove reprezentacije Argentine, pa je kapitensku vrpcu uzeo Mascheranu i predao napadaču Barcelone.

Najbolji svjetski nogometaš pod vodstvom novog nacionalnog selektora imat će priliku kao kapiten predvoditi ekipu Argentine. To su na sastanku u Barceloni zajednički dogovorili selektor Sabella, Messi i Mascherano, a čini se da dosadašnji kapiten i Messijev saigrač u Barceloni nema ništa protiv. Messi je već jednom prilikom bio kapiten, i to na susretu protiv Grčke na Svjetskom prvenstvu u JAR-u kada je selektor bio Diego Maradona.

Inače, novi argentinski selektor razgovarao je s igračima o nedavnom fijasku na Copa Americi kada su kao domaćini Argentinci ispali već u četvrtfinalu, a trenutno je na evropskoj turneji gdje se susreće s reprezentativcima i razgovara s njima o novoj koncepciji igre i njegovim zahtjevima.

Ove sedmice je boravio u Lisabonu gdje je posjetio trio koji nastupa za Benficu, Nicolasa Gaitana, Ezequiela Garaya i Enza Perea, te Fabija Rinauda iz Sportinga, a u nedjelju će nakon španskog Superkupa između Barcelone i Reala razgovarati s Di Marijom, Gagom i Higuainom koji nose dres "kraljevskog kluba".