"Loš vođa"
10

Nove kritike na račun Arnautovića: On je lice s naslovnice i najgori primjer nogometaša

Klix.ba
Marko Arnautović (Foto: EPA-EFE)
Marko Arnautović (Foto: EPA-EFE)
Austrijanac Marko Arnautović opet se našao na medijskom udaru, a nakon što su ga domaći mediji kritikovali zbog slavlja poslije poraza od BiH kritiku je dobio i od bivšeg engleskog nogometaša Stana Collymora koji ga je nazvao najgorim primjerom nogometaša.

Podsjećamo, Arnautović je nedavno nakon poraza njegove Austrije u Zenici od BiH otišao s Edinom Džekom i do ranih jutarnjih sati se odlično zabavljao u sarajevskom ugostiteljskom objektu, zbog čega se našao na udaru tamošnjih medija.

Ipak, Arnautović je najbolji igrač Austrije pa će mu vrlo vjerovatno navijači preći preko toga, ali novu kritiku dobio je od bivšeg igrača Liverpoola Stana Collymorea koji je za njega rekao da je loš vođa.

"Marko Arnautović je lice s naslovnica, a klub i navijači se trebaju zapitati treba li takav igrač voditi svlačionicu. Ja ću im reći da je on najgori primjer nogometaša", kazao je Collymore koji je potom dodao:

"Da sam igrač West Hama i da moram pratiti njega, zapitao bih se u kakvom sam to klubu. Smatram da se trener Pellegrini mora riješiti Arnautovića", dodao je bivši igrač ovog kluba.

Arnautović je u nedjelju odigrao sjajan meč protiv Evertona u pobjedi West Hama rezultatom 3:1, kojom su stigli do prva tri boda u novoj sezoni engleskog Premiershipa, a sigurno je da će ovaj nogometaš znati odgovoriti Collymoreu koji ga je ovako javno prozvao.