Poraz Čelika
28

Novajlije Bilbija i Zec donijeli pobjedu mostarskom Zrinjskom u Zenici

F. Z.
NK Čelik - HŠK Zrinjski (Foto: E. M./Klix.ba)
NK Čelik - HŠK Zrinjski (Foto: E. M./Klix.ba)
HŠK Zrinjski slavio je u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju kod Čelika u Zenici rezultatom 2:0.
Početak utakmice na Bilinom Polju obilježila je povreda Edina Rustemovića. Nakon jednog duela u šesnaestercu Rustemović je ostao ležati na travnjaku i prevezen je u bolnicu. Nogometaš Mostaraca je pri svijesti, na pretragama je u bolnici i vjerovatno je u pitanju lakši potres mozga.

Prvu priliku na susretu imao je Nemanja Bilbija u 15. minuti susreta, ali je loše šutirao glavom. Dvije minute kasnije u prilici je bio Grahovac, ali je mirovala i mreža gostujuće ekipe. U 22. minuti susreta prilika za domaće, ali je Horkaš odbranio udarac Bajraktarevića.

Veliku priliku Čelik je imao u 41. minuti susreta. Nakon centaršuta Huseinbašića Žuna je šutirao glavom, ali je Horkaš fantastično odbranio. Povratnici u redove Zrinjskog Miloš Filipović i Nemanja Bilbija donijeli su vodstvo Plemićima u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Filipović je centrirao, a Bilbija zatresao mrežu Pavlovića.

Zrinjski je zaprijetio u 50. minuti preko Filipovića, ali nogometaš gostujuće ekipe nije bio precizan. Horkaš je još jednom spasio goste u 66. minuti utakmice. Horić je nakon kornera šutirao glavom, a golman zagrebačkog Dinama na posudbi u Zrinjskom odlično je intervenisao.

Pitanje pobjednika Zrinjski je riješio u 82. minuti susreta, a strijelac je bio još jedan nogometaš koji je ove zime stigao na stadion Pod Bijelim brijegom - Asim Zec. Gosti su do kraja susreta sačuvali prednost i pobjedom otvorili drugi dio prvenstva.

Zrinjski je sada četvrtoplasirani na tabeli sa 34 osvojena boda, koliko ima i peta Tuzla City. Borac ima bod više na trećoj poziciji, ali i utakmicu više, dok sarajevski Željezničar na drugom mjestu ima dva boda više. Lider je FK Sarajevo sa 39 osvojenih bodova.

Čelik je sada 11. na tabeli sa 16 osvojenih bodova, dva manje od Slobode i Mladosti koje su podijelile bodove (0:0) na susretu odigranom u istom terminu u Tuzli.

Tabela: