Zadovoljan formom
26

Novajlija u stručnom štabu Zmajeva analizirao Island: Individualnim kvalitetom do pobjede

D. P.
Gagro je ostvario velike uspjehe u Zrinjskom (Foto: NS BiH)
Gagro je ostvario velike uspjehe u Zrinjskom (Foto: NS BiH)
S Farukom Hadžibegićem u stručni štab reprezentacije Bosne i Hercegovine došao je i Nenad Gagro, a ovaj bivši trener Zrinjskog danas se osvrnuo na reprezentaciju Islanda, prvog protivnika Zmajeva na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Gagro se istakao u Zrinjskom i odigrao je važnu ulogu u stvaranju ekipe koja je dominantno osvojila nekoliko trofeja u bh. nogometu, a imenovanjem Faruka Hadžibegića pridružio se nogometnoj reprezentaciji BiH.

Uz zahvalnost Hadžibegiću, Gagro je u izjavi za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH poručio kako je detaljno analizirao našeg narednog protivnika.

"Hvala gospodinu Hadžibegiću koji me uvrstio u svoj stručni štab i veliko je zadovoljstvo i čast biti dio jednog takvog tima. Utisci su pozitivni. Od prvog dana kad sam saznao da ću biti dio stručnog štaba, počeo sam pratiti reprezentaciju Islanda. Imamo gotovo sve informacije o njima i o svim zbivanjima oko te reprezentacije. Radi se o dobroj i karakternoj ekipi koja je motorički sposobna", rekao je Gagro i nastavio:

"Mi se pripremamo i mislim da će biti onako kako treba. Mislim da imamo veći individualni kvalitet od reprezentacije Islanda i da ćemo na taj način doći do željena tri boda", optimističan je Mostarac.

Kada je u pitanju forma nekolicine Zmajeva, Gagro poručuje da su svi fizički spremni da odgovore na izazove reprezentacije, bez obzira na to da li su redovni starteri u svojim klubovima.

"Igrači igraju u velikim klubovima i ne može doći do zapuštanja, bez obzira igraju li ili ne u nacionalnim prvenstvima. U dobroj su fizičkoj formi i to pokazuju iz treninga u trening", zaključio je Gagro.

Za kraj je dodao i da reprezentacija BiH cilja na prvo mjesto, bez obzira na ambicije drugih selekcija u grupi kvalifikacija.