Za SFK 2000 i Olimpic
0

FOTO / Nova trava, pomoćni teren i tribina na stadionu Otoka

Sarajevo-x.com
Na stadionu Otoka u Sarajevu postavlja se nova travnata podloga sa pratećim radovima.

Radnici firme "Unigradnja" iz Sarajeva obavljaju rekonstrukciju travnatog terena na stadionu, kao i izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom. Također, u toku je izgradnja i manje tribine prema Olimpijskom bazenu Otoka.

"Završena je i sanacija oštećenja na betonskim tribinama, te popravka ograde oko stadiona. Za nekoliko dana počet će ugradnja plastičnih stolica. Sanacija podtribinskog prostora i svlačionica na fudbalskom stadionu Otoka završena je nedavno, a finansijer ovih radova u iznosu od 157.000 maraka je Općina Novi Grad", rekao je Dervo Čolakhodžić, pomoćnik općinskog načelnika za investicije i komunalnu infrastrukturu, naglašavajući da su pored Općine projekat finansijski podržali Kanton i Grad Sarajevo.
Pored ovih radova Čolakhodžić je istakao da će obnovljene prostorije koristiti Ženski nogometni klub SFK 2000 i FK Olimpic.
Ovo je jedan od niza projekata Općine koji je još jedan od pokazatelja da ulaže u razvoja sprota, a to znači fizičko zdravlje djece i omladine, saopćeno je.