Bio hospitalizovan
8

Nova tragedija za Chapecoense, od posljedjica korone preminuo predsjednik kluba

H. H.
Magro je predsjednik kluba postao u augustu 2019. godine (Foto: Twitter)
Magro je predsjednik kluba postao u augustu 2019. godine (Foto: Twitter)
Četiri godine nakon avionske nesreće u Kolumbiji, u kojoj je 71 osoba smrtno stradala, brazilski klub Chapecoense ponovo je zavijen u crno zbog smrti predsjednika Paula Ricarda Magroa koji je preminuo od posljedica koronavirusa.

Magro (58) je primljen na odjel intenzivne njege (ICU) bolnice Unimed u Chapecóu u Santa Catarini 18. decembra, ali njegovo stanje se zakomplikovalo i preminuo je dvije sedmice kasnije.

Chapecoense je tako potresla nova tragedija, samo četiri godine nakon avionske nesreće u Kolumbiji u kojoj je preminuo 71 od 77 putnika, uključujući 19 nogomtetaša, tadašnjeg predsjednika, trenera i gotovo cjelkupno trenersko osoblje kluba.

Magro je predsjednik kluba postao u augustu 2019. godine, kada je bivši predsjednik Plinio David de Nes Filho Maninho dao ostavku, a na ljeto ove godine mandat mu je produžen za još godinu dana i važio je do kraja sezone.

"Slomljeni od tuge i nevjerice obavještavamo o smrti predsjednika Chapecoensea Paula Ricarda Magroa. Paulo je imao 58 godina i bio je u velikoj mjeri zaslužan za reaktivaciju Chapecoensea, na terenu i van njega. Svojom hrabrošću, veličinom i mudrošću omogućio je timu da se vrati na put pobjeda popločan dostojanstvom i radom - vrijednostima koje je tako često isticao naš voljeni predsjednik. Osjećamo tugu, ali prije svega zahvalnost čovjeku koji je ušao u našu historiju i postao vječan u njoj, još jednom je obnavljajući. ⁣U ovo vrijeme duboke boli molimo navijače da se pridruže u molitvama za porodicu i prijatelje. Neka snaga koju su toliko puta dali našem klubu također ide svima njima", navodi se u saopštenju Chapecoensea.