Srčani udar
70

Nova tragedija u afričkom nogometu: Preminuo bivši reprezentativni golman (32)

N. K.
George Chigova (Foto: Instagram)
George Chigova (Foto: Instagram)
Bivši golman reprezentacije Zimbabvea George Chigova preminuo je u dobi od 32 godine nakon što je kolabirao u svom domu u Južnoj Africi.

Chigova, koji je nastupio 32 puta za svoju zemlju, doživio je srčani udar još u julu te se potom pokušavao vratiti nogometu. Posljednji klub bio mu je južnoafrički SuperSport United kojem se pridružio 2020. godine.

Klub je danas potvrdio njegovu smrt.

"S velikom tugom smo saznali za smrt bivšeg igrača SuperSport Uniteda Georgea Chigove. George je bio sjajan čovjek, nježni div kojeg su voljeli sadašnji i bivši igrači i svi u klubu. Iako je njegovo službeno vrijeme u SuperSportu završilo u junu 2023. bio je redovni posjetitelj terena za treninge i stadiona kako bi bodrio ekipu. Izražavamo našu najdublje saučešće njegovoj porodici i prijateljima u Južnoj Africi i Zimbabveu u ovom teškom i vrlo tužnom trenutku. Neka mu duša počiva u miru", poručili su.

Chigora je imao iskustvo igranja na Afričkom kupu nacija sa Zimbabveom, a također je imao uspjehu s klubom jer je osvojio COSAFA kup 2017. i 2019. godine.

Rođen u glavnom gradu Zimbabvea Harareu, Chigora je započeo karijeru u tamošnjem Gunners Harareu prije nego što je prešao u Dynamos FC, drugu ekipu u svojoj zemlji.

Zatim je prešao u SuperSport u svom prvom mandatu 2014. godine za prijavljenih 100.000 eura, a potom je sljedeće godine potpisao za Polokwane City u Južnoj Africi. Igrao je 125 puta za njih prije nego što se prije tri godine vratio u SuperSport.