Kao da ne poznaje pravila
48

Nova sudijska lakrdija u Srbiji: Arbitar dosudio jedan od najbanalnijih ofsajda ikada

Klix.ba
Katastrofalne sudijske odluke česta su tema u svijetu nogometa posljednjih mjeseci, a najnoviji primjer sudijske lakrdije stiže iz Srbije gdje je Crvena zvezda igrala meč kupa protiv Bačke Topole.

Igrala se 16. minuta, rezultat je još uvijek glasio 0:0, a onda su gosti imali veliku priliku da stignu u vodstvo. Nogometaš Crvene zvezde vratio je loptu prema svom golmanu, njegovu namjeru pročitao je napadač Bačke Ognjen Damnjanović, a kada se spremio za udarac, glavni arbitar Lazar Tripković je uz signalizaciju pomoćnika dosudio offside.

U tom trenutku mnogima na stadionu nije bilo jasno šta se dešava, a igrači Bačke Topole s nevjericom su morali prihvatiti kardinalnu grešku glavnog arbitra i njegovih pomoćnika.

Na usporenom snimku se jasno vidi da je nogometaš domaćih Marko Gobeljić vratio loptu svom golmanu i zaista je nepojmljivo kako to da je takva kardinalna greška prošla nezapaženo kod glavnog, dva linijska i četvrtog sudije.

Crvena zvezda je na kraju upisala sigurnu pobjedu rezultatom 4:1, plasirala se u četvrtfinale Kupa Srbije, a ova sudijska greška sigurno će biti tema mnogih polemika u narednih nekoliko dana.

Podsjećamo, nedavno je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo optužni prijedlog protiv nogometnog sudije iz Jagodine Srađana Obradovića kojeg se tereti za zloupotrebu službenog položaja jer je u meču između Spartaka i Radničkog iskoristio svoj službeni položaj te je, protivno pravilima, favorizovao domaći tim i stavio ih u povoljniji položaj u odnosu na protivnika.