Dolazi iz Napolija
13

Nova promjena na klupi Chelseaja: Conte postaje bivši, Sarri novi trener Plavaca

Klix.ba
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Talijanski stručnjak Maurizio Sarri postat će novi trener Chelseaja, a na klupi Plavaca zamijenit će Antonija Contea, javljaju mediji iz Italije.

Navodno, Sarri je već dogovorio saradnju s čelnicima Chelseaja, a predstavljanje u novom klubu trebalo bi se desiti najkasnije do kraja sljedeće sedmice.

S obzirom na to da je Sarri pod ugovorom s Napolijem, Chelsea će platiti obeštećenje klubu iz Napulja bez obzira na to što je ova ekipa nedavno predstavila Carla Ancelottija kao novog trenera tima.

Sarri je tokom svoje karijere trenirao Empoli, Napoli i brojne talijanske niželigaše, a ugovor sa Chelseajom trebao bi potpisati na četiri godine. On će biti 10. trener Chelseaja u posljednjih deset godina.

On će na klupi londonskog kluba zamijeniti Antonija Contea koji je ove sezone osvojio FA cup, a u debitantskoj prošloj sezoni furiozno je osvojio Premiership i s formacijom 3-4-3 napravio je revoluciju na Otoku. Ipak, odlazak Matića i Coste iz šampionske ekipe znatno se osjetio na igri Plavaca u ovoj sezoni, pa je ekipa sa Stamford Bridgea sezonu završila na nedovoljnom petom mjestu.

U Ligi prvaka, Chelsea je igrao protiv Barcelone i u dvomeču je bio i više nego ravnopravan protivnik, ali su poslije 1:1 na domaćem terenu izgubili na Camp Nou i oprostili su se od ovog takmičenja.