Bit će vrlo napeto
45

Nova pravila odmah su donijela dramu: U Seriji A igra se majstorica nakon kraja sezone

D. P.
Verona i Spezia sinoć su doživjeli poraze (Foto: EPA-EFE)
Verona i Spezia sinoć su doživjeli poraze (Foto: EPA-EFE)
Pravila koja su uvedena za ovu sezonu u Seriji A donijela su i prvu dramu, a ekipe Verone i Spezije igrat će majstoricu za opstanak u društvu najboljih.

Prema pravilima koja su uvedena za sezonu 2022/2023., ekipe koje se nađu s istim brojem bodova na kraju sezone u borbi za opstanak, igrat će odlučujući meč, a neće se gledati gol-razlika, kao što je to bio slučaj ranije.

Da se gol-razlika gledala kao ranije, Verona bi ostala u društvu najboljih. Međutim, nova pravila odmah su donijela dramu i nakon što je regularni dio sezone u Seriji A završen.

To su donijeli porazi Verone i Spezije u posljednjem kolu. Verona je rezultatom 1:3 poražena na gostovanju Milanu, dok je Spezia na svom terenu izgubila od Rome (1:2).

Datum utakmice je 11. juni, prva nedjelja nakon što je završen regularni dio sezone. Igrat će se jedan meč na neutralnom terenu, no mjesto i tačna satnica tek treba da budu utvrđeni.

Ukoliko meč završi neriješenim rezultatom, neće se igrati produžeci, već će igrači odmah pristupiti izvođenju jedanaesteraca. Interesantno je i zamisliti koliko bi tek tu bilo napetosti, ukoliko bi igrači oba tima izvodili jedanaesterce za opstanak u Seriji A.

Prema posljednjim informacijama iz Italije, četiri su grada kandidata za domaćinstvo ove po mnogo čemu historijske utakmice. To su Udine, Firenca, Lecce i Reggio Emilia. Odluka će biti donesena danas.