Nogomet
0

Nova povreda Kompanyja: Kapiten Cityja najmanje mjesec van terena

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Kapiten Manchester Cityja Vincent Kompany odsustvovat će s terena najmanje mjesec nakon povrede lista koju je zadobio u revanš meču osmine finala Lige prvaka s Dinamom iz Kijeva, potvrdio je menadžer kluba Manuel Pellegrini.

Odbrambeni fudbaler Cityja povrijedio je ponovo mišić lista zbog čega je teren morao napustiti u 7. minutu sinoćnjeg meča, u kojem je njegov tim remizirao, ali ipak prošao u četvrtfinale elitnog klupskog takmičenja.Kompany se na teren vratio prošlog mjeseca, nakon što je krajem decembra prošle godine zadobio istu povredu.

"Vincent je, nažalost, povrijedio mišić lista. Ista povreda koju je imao i ranije. Saznat ćemo više nakon pregleda, ali povrede mišića uvijek zahtijevaju minimum mjesec dana oporavka", izjavio je menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini.

Engleski mediji prenose da menadžera Cityja čeka težak posao kako bi nadoknadio odsustvo kapitena, koji je list povrijedio čak 14 puta otkako je stigao u Manchester 2008. godine.

Ovo je ozbiljan hendikep za tim sa Etihada koji u nedjelju igra derbi protiv gradskog rivala Manchester Uniteda nakon kojeg bi se, ukoliko pobijedi, mogao vratiti u borbu za naslov prvaka Engleske.