Plavi razočarali
680

Nova bruka na Grbavici: Bezidejni Željezničar izgubio od GOŠK-a

Piše: E. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara svojim vjernim navijačima na Grbavici priredili su još jednu bruku.

U 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine tri boda iz Doline ćupova odnio je GOŠK. Gabeljani su odigrali odlično i odlučno, izgledali su kao mnogo ozbiljnija ekipa na terenu i zasluženo su slavili rezultatom 2:1.

Željezničar je igrao bezidejno tokom većeg dijela susreta, a tek u nekoliko navrata golman gostiju Kozić je morao intervenisati i otkloniti opasnost ispred svog gola.

GOŠK je poveo u 27. minuti susreta. Vego je ubacio iz kornera sa desne strane, a Đajić sa desetak metara glavom matira Kjosevskog koji se nije ni pomakao.

U finišu susreta u centar pažnje je došao arbitar Sabrija Topalović. U 83. minuti Đajić je srušio Dacića van kaznenog prostora, a zenički arbitar je pokazao na bijelu tačku. Nakon što se velika gužva koja je nastala raščistila, a Đajić i Bogičević dobili žute kartone, u 85. minuti Krpić je iz penala zakucao loptu pod prečku za 1:1.

U 90+4. minuti GOŠK je stigao do pobjede. Dacić je pogriješio, Kulović mu je ukrao loptu, Bogičević ga je potom srušio i skrivio penal, a Ramić je pogodio za konačnih 2:1.

Željezničar već tri kola u Premijer ligi BiH ne zna za pobjedu, te su igrači Plavih zasluženo s terena ispraćeni zvižducima.

Jedini kojeg popularni Manijaci podržavaju u ovom trenutku je šef stručnog štaba Milomir Odović koji je tokom susreta dobijao nekoliko puta ovacije sa tribina.

Rezultati 12. kola Premijer lige BiH:

Čelik - Krupa 3:1 Tuzla City - Široki Brijeg 0:0 Zvijezda 09 - Mladost 0:2 Zrinjski - Sloboda 2:0 Sarajevo - Radnik 2:1

Željezničar - GOŠK 1:2