|

Nova akcija Fare Networka: Ispričajte priču o inkluziji i antidiskriminaciji u nogometu

Nova akcija Fare Networka: Ispričajte priču o inkluziji i antidiskriminaciji u nogometu
0
N. K.
9.8.2019. u 19:32
2
komentara
0

dijeljenja
Nova akcija Fare Networka: Ispričajte priču o inkluziji i antidiskriminaciji u nogometu
Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu Fare Network objavila je poziv za dodjelu bespovratnih grantova za oktobarske sedmice akcije "Football People Action Weeks".
Finansijska sredstva u iznosu do 2.500 eura su dostupna organizacijama koje žele organizovati aktivnosti na lokalnom ili regionalnom nivou, kojima će se promovisati različitost i društvena inkluzija.

U proteklim godinama aktivnosti u sklopu ovih sedmica akcije održavale su se širom svijeta, od Argentine, Brazila, Kameruna, Meksika, Vijetnama, Tajlanda, Amerike, Južne Afrike i širom Evrope, a poznate su i po tome što su podržane od strane nekih od najvećih nogometnih imena kao što su Yaya Toure, Iker Casillas, Didier Drogba, Thomas Hitzlsperger, Marco Verratti, Giorgio Chiellini i Edinson Cavani.

Sa više od 150.000 direktno uključenih učesnika te više od 2.000 aktivnosti u više od 60 zemalja, "Football People Action Weeks" je najveća kampanja ovog tima u nogometu, dajući šansu klubovima, savezima, navijačima i nevladinim organizacijama priliku da zajedno podignu glas za antidiskriminaciju i inkluziju.

Fare Network također raspolaže i sa malim grantovima od 500 eura za društvene događaje kao što su turniri, panel diskusije ili radionice, koje nose jasne poruke na kojima se zasniva ova kampanja.

Osim finansijske podrške Fare Network pomaže učesnicima da razviju program, pronađu međunarodne učesnike i unaprijede vidljivost svojih događaja.

"Football People Action Weeks" će se ove godine održati u periodu od 10. do 24. oktobra.

Krajnji rok za apliciranje je 11. august 2019.

Za male grantove možete aplicirati OVDJE.

Za velike grantove možete aplicirati OVDJE.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...