Sponzorima svega 40
4

Norvežani imaju 200 ulaznica za duel baraža sa Srbijom, navijači će dobiti 160

F. Z.
Ilustracija (Foto: Ftball.no)
Ilustracija (Foto: Ftball.no)
Navijači se polako vraćaju na stadione širom Evrope u ograničenom broju. Tako će duel Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske na stadionu Grbavica pratiti 1.800 gledatelja, dok je Norveška za duel baraža sa Srbijom otvorila kapije stadiona za 200 gledatelja.
Norvežani će 80 posto ulaznica podijeliti navijačima, dok će 20 posto dobiti sponzori reprezentacije. To znači da će 160 ulaznica dobiti "obični" građani i to oni koji su kupili ulaznice uoči utakmice koja se trebala igrati u martu, a koja je pomjerena zbog pandemije koronavirusa.
S obzirom na to da ih je mnogo više od 160, dobitnici ulaznica odredit će se žrijebom kako bi sve bilo pošteno i transparentno i kako niko ne bi bio "privilegovaniji" od nekoga drugog.

"Sretni smo što možemo otvoriti vrata našim vjernim navijačima za ovu utakmicu. To će značiti mnogo i za igrače, da imaju podršku s tribina", saopćio je Nogometni savez Norveške.

Podsjetimo, za utakmicu Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske kapije će biti otvorene za 1.800 gledatelja, ali ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji. NS BiH to pravda "obavezama prema registrovanim navijačkim grupama, partnerima i sponzorima saveza".

"Na raspolaganju smo imali svega 1.800 mjesta i zbog mjera restrikcija koje su na snazi u našoj zemlji NS BiH je bio u mogućnosti ispuniti samo obaveze koje ima prema registrovanim navijačkim grupama, partnerima i sponzorima saveza", saopćeno je iz NS BiH.

Obje utakmice igraju se u četvrtak od 20:45 sati.