Napao Italijane
281

Norveški selektor: Šta hoće Juventus u Superligi? Izbacivali su ga Porto, Lyon i Ajax

N. K.
Stale Solbakken (Foto: EPA-EFE)
Stale Solbakken (Foto: EPA-EFE)
Norveški selektor Stale Solbakken napao je Juventus i njegovog predsjednika Andreu Agnellija nakon što je torinski klub zajedno sa još 11 velikana osnovao Superligu.
"Agnelli je bio vođa cijele ove ideje godinama unazad. A zašto? Koji je vrag Juventus uopšte dio te lige kada su ga posljednjih godina iz Lige prvaka izbacivali Lyon, Porto i Ajax. Šta oni hoće tu? A tek Tottenham i Arsenal. Pa oni nisu ni među 30 najboljih klubova Evrope trenutno", kategoričan je bio Sobakken.
Podsjetimo, Agnelli je bio jedan od glavnih zagovaratelja evropske Superlige, a ranije danas ga je žestoko izvrijeđao i UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin.

Podsjetimo, Juventus je zajedno s Realom, Milanom, Arsenalom, Atleticom, Chelseajem, Barcelonom, Interom, Juventusom, Liverpoolom, Manchester Cityjem, Manchester Unitedom i Tottenhamom objavio da su postigli dogovor o kreiranju takmičenja.

UEFA je žestoko reagovala poručivši da klubovi učesnici Superlige više neće igrati u UEFA-inim takmičenjima, a igrači neće biti dijelom svojih reprezentacija.