Kamere snimile skandal
50

Norveški klub otpustio igrače koji su na stadionu organizovali orgije se sedam žena

H. H.
Ukupno je u skandal uključeno 12 nogometaša (Foto: Twitter)
Ukupno je u skandal uključeno 12 nogometaša (Foto: Twitter)
Dva nogometaša norveškog prvoligaša Branna otpušteni su nakon što su organizovali orgije sa sedam žena na klupskom stadionu, a jedan od njih je optužen i za seksualno zlostavljanje.

Ukupno je u skandal uključeno 12 nogometaša koje su snimile sigurnosne kamere na stadonu, a policijska istraga je pokrenuta nakon što je jedna od sedam učesnica optužila jednog od igrača čiji identitet nije objavljen.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, 12 nogometaša Branna sastali su se na večeri 10. augusta i kasnije se vratili na stadion sa sedam žena s kojima su organizovali orgije.

Tom prilikom zaboravilii su na sigurnosne kamere na stadionu koje su sve zabilježile, te je skandal dospio i u norveške medije. Scene su snimljene na različitim mjestima u objektima stadiona, uključujući i svlačionicu.

Na kraju su ceh platitli veznjak Kristoffer Barmen (28) i golman Mikkel Andersen (32), dok imena ostalih igrača nisu otkrivena.

Čelnici Branna osudili su neodgovorno ponašane svojih igrača, istaknuvši da su prekršili "različita pravila, opće propise, ograničenja zbog COVID-19 i povjerenje koje imamo u sve naše radnike".