Bez puno derbija
9

Nogometni vikend u Evropi: Povratak Griezmanna kod navijača Atletica u centru pažnje

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ovog vikenda očekuje nas nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica u najjačim evropskim ligama, a svakako da najviše pažnje privlači duel između Atletico Madrida i Barcelone koji se igra u nedjelju.

U Engleskoj će 14. kolo otvoriti Newcastle i Manchester City utakmicom koja se igra u 13:30 sati, a zanimljiv će biti i duel Liverpoola i Brightona od 16:00 sati, kao i Tottenhama i Bournemoutha u istom terminu. Također, u isto vrijeme se igra i londonski derbi između Chelseaja i West Hama.

U nedjelju se sastaju Norwich i Arsenal, u prvom meču koji će Topnici igrati bez Unaija Emeryja, a uzbudljiv će biti i duel Leicestera i Evertona, kao i Manchester Uniteda i Aston Ville.

U Seriji A najzanimljivije utakmice se igraju u nedjelju. Juventus će na svom terenu dočekati Sassuolo u terminu od 12:30 sati, a lagan posao trebao bi imati i Inter koji će od 15:00 sati dočekati SPAL. Napoli igra domaći meč protiv Bologne, dok Milan gostuje kod Parme. Nedjeljni program će zatvoriti Roma koja igra kao gost protiv Verone.

Najzanimljiviji duel u Bundesligi će biti okršaj između Bayerna i Bayera u Minhenu, a ništa manje zanimljivo neće biti ni u Berlinu gdje Hertha dočekuje Borussiju Dortmund. Leipzig će gostovati kod Paderborna, a Hoffenheim na svom terenu igra protiv Fortune Dusseldorf.

Derbi 15. kola španske La Lige igra se u nedjelju s početkom u 21 sat na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu gdje će Atletico dočekati Barcelonu. Real Madrid će u subotu igrati protiv Alavesa u gostima, a zanimljiv će biti i okršaj između Valencije i Villarreala.