Prerano otišao
51

Nogometni svijet u šoku: Brojni klubovi i igrači se emotivno opraštaju od Reyesa

Klix.ba
Jose Antonio Reyes (Foto: AFP)
Jose Antonio Reyes (Foto: AFP)
Nogometni svijet u velikom je šoku nakon što je potvrđena informacija da je bivši nogometaš Seville i Arsenala Jose Antonio Reyes preminuo u saobraćajnoj nesreći.

"Ne možemo potvrditi lošiju vijest od ove. Voljena zvijezda Seville Jose Antonio Reyes je preminuo u saobraćajnoj nesreći. Počivaj u miru", objavili su iz Seville na službenoj stranici.

Utučen zbog svega bio je kapiten Real Madrida Sergio Ramos.

"Slomljen sam, uništen... Nemam riječi. Želim izraziti saučešće porodici i uvijek ću se sjećati tebe, brate moj", napisao je Ramos.

Legenda Arsenala Thierry Henry, koji s Reyesom igrao za Topnike, također je napisao emotivnu poruku.
"Šokirao sam se kada sam čuo ovu tužnu vijest. Reyes je bio divan igrač, vrhunski saigrač i iznimno ljudsko biće. Volio bih da njegova porodica i prijatelji u ovim teškim trenucima budu jaki", napisao je Henry.

[TWITTER]1134787927966408704[/TWITTER]

Emotivan je bio i još jedan bivši saigrač iz Arsenala, Šveđanin Freddie Ljungberg.

"Zabrinut sam vijestima o mom bivšem saigraču. Otišao je prerano, a moje misli su s prijateljima i porodicom", napisao je Ljungberg.

Poruku podrške porodici i prijateljima poslala je krovna kuća evropskog nogometa - UEFA.

"Svi u UEFA-i su šokirani zbog smrti Josea Antonija Reyesa. Nedostajat će nogometnom svijetu. Naše misli su s prijateljima i porodicom", napisali su iz UEFA-e.

Osim za Sevillu i Arsenal, Reyes je igrao za Real Madrid, Atletico Madrid, Benficu, Espanyol, Cordobu i Xinjiang Tianshan Leopard, kao i za mlađe te seniorsku reprezentaciju Španije.