U četvrtak u Tuzli
0

Nogometni susret svećenika i imama

FENA
Stadion Tušanj
Stadion Tušanj
Pod motom "Za dječji osmijeh...", a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla, u četvrtak 30. oktobra u 14 sati na gradskom stadionu Tušanj u Tuzli bit će odigrana humanitarna nogometna utakmica između ekipa Imama Tuzle i Katoličkih svećenika Bosne i Hercegovine.

Utakmica je humanitarnog karaktera i sav prihod od prodaje ulaznica i od sponzora bit će predat Domu za djecu bez roditeljske skrbi i Udruženju djece sa posebnim potrebama, koje će predstavnici ekipa zajednički posjetiti prije odigravanja utakmice u 13,00 sati.

Nakon utakmice u Kristalnoj dvorani hotela Tuzla bit će organiziran zajednički ručak i prigodno druženje vjerskih službenika/nogometaša, sponzora i pokrovitelja, kao i štićenika domova.

Za ovu nogometnu utakmicu štampani su i prigodni plakati i 5.000 ulaznica po cijeni od 5 KM. Utakmici će prisustvovati i Miroslav Ćiro Blažević, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji će za tu priliku izvesti početni udarac.

U poluvremenu utakmice na stadionu Tušanj okupljenima će se obratiti predstavnici (pokrovitelji) akcije Vlade Tuzlanskog kanona i Općine Tuzla.