"Namješteno prvenstvo"
36

Nogometni skandal u Srbiji: Selektor Piksi najavio tužbu nakon žestoke Zvezdine optužbe

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković oglasio danas zbog saopćenja Crvene zvezde u kojem se spominjalo njegovo ime, a u kontekstu toga da se Partizanu pomaže u borbi za titulu prvaka.

Kako pišu tamošnji mediji, tri saopćenja koja su medijiam od subote do nedjelje uveče dostavili iz Crvene zvezde, upravo je selektor Orlova Dragan Stojković Piksi naveden kao glavni uzročnik i krivac problema u sprtskom nogometu.

Između ostalog, najglasnije je odjeknula poruka da je Piksi taj koji Crvenoj zvezdi na dozvoljava da osvoji titulu.

"Mučno mi je bilo pronaći riječi kojima bih mogao opisati koliko sam bio šokiran kada sam pročitao optužbe, neistine, gnusne i prljave i niskobudžetne laži o sebi. Nije prvi put da Zvezdan Terzić tako govori o meni. Ranije sam ignorisao, imao sam fokus isključivo ka reprezentaciji, ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo i ka nečemu što sam prepoznao ne kao lični, nego kao interes nacije i države Srbije", naveo je Stojković u saopštenju i dodao:

"Ovog puta Terzić je prešao crvenu liniju i stavio me u poziciju da nemam izbora, već da ću sebe, svoj integritet, ugled i čast zaštiti pravno, na sudu. Takve uvrede i klevete i crtanje mete na čelu ne želim trpiti"

Dalje je dodao kako je angažovao advokate da pripreme privatnu tužbu, jer jasno je da je Stojković jedna od najvećih legendi ovog kluba, zbog čega tužba nije usmjerena prema Crvenoj zvezdi.

"Angažovao sam advokate koji pripremaju privatnu tužbu protiv Zvezdana Terzića. Nadao sam se da ću imati miran period da se s reprezentacijom pripremam za predstojeće utakmice i Svjetsko prvenstvo, ali nažalost, morat ću i ovim da se bavim. O daljim koracima javnost će biti blagovremeno informisana", dodao je Stojković.

Partizan je trenutno na prvoj poziciji u Srbiji sa 71 osvojenim bodom, dva više od Crvene zvezde.