Zaradio 6.555 eura
37

Nogometni savez Engleske kaznio Paula Scholesa zbog klađenja

E. B.
Paul Scholes (Foto: AFP)
Paul Scholes (Foto: AFP)
Nogometni savez Engleske (FA) kaznio je novčano Paula Scholesa zbog sportskog klađenja.

Legenda engleske reprezentacije i Manchester Uniteda je kažnjen sa 9.000 eura nakon što je priznao da se kladio na ishode nogometnih mečeva.

Scholes se u periodu od 17. augusta 2015. do 12. januara ove godine kladio 140 puta. Ukupno je uložio 29.408 eura, a dobio je 35.963 eura, odnosno zaradio je 6.555 eura.

"Izvinjavam se zbog ovog prekršaja i prihvatam kaznu koju mi je odredio FA. To je bila nenamjerna greška i ni u kojem slučaju nisam mislio kršiti pravila. Mislio sam da se smijem kladiti ukoliko nemam nikakve veze sa klubovima na koje se kladim. Ipak, sada shvatam da to nije slučaj i da sam se trebao ranije raspitati da li to smijem raditi", rekao je Scholes koji se od aktivnog igranja oprostio 2013. godine.

Scholes se kladio na osam mečeva Manchester Uniteda, a također se kladio na pobjedu Valencije protiv Barcelone kada je Šišmiše vodio njegov prijatelj Gary Neville.

Kada je bio menadžer Salford Cityja 2015. godine kladio se na ishode osam mečeva FA Cupa, ali tek kada je njegov klub ispao iz takmičenja.

FA nije uspio dokazati da je Scholes imao bilo kakve informacije vezane za bilo koju od nabrojanih utakmica, te je odredio samo simboličnu kaznu od 9.000 eura.