Meč na Grbavici
67

Nogometni savez BiH vraća novac od ulaznica za otkazani duel s Izraelom

D. P.
Zmajevi su trebali igrati na Grbavici (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zmajevi su trebali igrati na Grbavici (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometni savez Bosne i Hercegovine informisao je navijače, koji su kupili ulaznice za duel protiv Izraela, da će novac biti vraćen jer je utakmica otkazana.

Poraženi timovi iz polufinala baraža, u ovom slučaju BiH i Izrael, trebali su igrati prijateljski meč na Grbavici u utorak. Međutim, zbog sigurnosnih rizika utakmica je otkazana.

Kako su navijači BiH još ranije kupovali ulaznice za duel na Grbavici, nadajući se da će to biti finale baraža, Nogometni savez BiH je informisao javnost da će sredstva biti vraćena u naredna tri dana jer je utakmica otkazana.

"S obzirom na to da je utakmica Bosna i Hercegovina-Izrael, koja je trebala biti odigrana 26. marta u Sarajevu otkazana, NS/FS BiH obavještava sve one koji su kupili ulaznice za navedeni meč da će im novac biti refundiran putem njihovog transakcijskog računa u naredna tri dana", saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Podsjetimo, Zmajevi su od Ukrajine doživjeli težak poraz jer su imali vodstvo do 85. minute, ali su onda primili dva gola u kratkom periodu i ostali su bez šansi da se nađu na Evropskom prvenstvu.