|

Nogometni savez BiH ulaže po 100.000 eura u stadione u Sarajevu i Banjoj Luci

Nogometni savez BiH ulaže po 100.000 eura u stadione u Sarajevu i Banjoj Luci
32
E. B.
4.11.2019. u 21:03
71
komentara
32

dijeljenja
Nogometni savez BiH ulaže po 100.000 eura u stadione u Sarajevu i Banjoj Luci Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometni savez Bosne i Hercegovine će u narednom periodu u saradnji sa lokalnim zajednicama i klubovima uložiti u infrastrukturu stadiona u Sarajevu i Banjoj Luci.
NS BiH je osigurao finansijska sredstva iz grantova UEFA-e i FIFA-e namijenjenim infrastrukturnim projektima, a radi se o ugradnji barijera i elektronskih čitača karata na ulazima na stadionima "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu i Gradskom stadionu u Banjoj Luci. NS BiH je za oba projekta odvojio po 100.000 eura.

Ugradnja barijera i elektronskih čitača je u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom, na Grbavici u Sarajevu i na stadionu Bilino Polje u Zenici već završena.

S obzirom na veći broj ulaza na stadionu "Asim Ferhatović Hase", 100.000 eura koje je NS BiH odvojio neće biti dovoljno, te će dodatnih 100.000 eura uplatiti Općina Centar.

U Banjoj Luci se očekuje saglasnost Grada Banja Luka na potpisani sporazum između NS BiH, FK Borac i izabranog ponuđača.

Sistem barijera podrazumijeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Osim ovih projekata, NS BiH će u narednom periodu unaprijediti reflektorsku rasvjetu na stadionima BH Telekom Premijer Lige BiH.

Također, planirano je i unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica u Sarajevu, pravljenje Sportskog centra FS RS u Prnjavoru, te proširenje Trening centra NS BiH u Zenici.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...