Iznenađujuća odluka
50

Nogometni savez BiH ukinuo suspenziju Senijadu Ibričiću!

D. P.
Ibričić je bio suspendovan na sedam mjeseci (Foto: FK Sarajevo)
Ibričić je bio suspendovan na sedam mjeseci (Foto: FK Sarajevo)
Današnji dan je bio vrlo produktivan za čelnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a na sjednici Izvršnog odbora ukinuta je sedmomjesečna suspenzija za sportskog direktora FK Sarajevo Senijada Ibričića, saznaje portal Klix.ba.
Ibričić je u martu dobio suspenziju na sedam mjeseci te novčanu kaznu od 3.000 KM nakon prekida utakmice polufinala Kupa BiH protiv Borca. Tada je Ibričić bio među akterima koji su u finišu utakmice ušli u teren i tu se posvađali sa sudijom Mateom Musom.

Nakon što ni Apelaciona komisija Nogometnog saveza BiH nije ublažila kaznu za Ibričića, oglasio se FK Sarajevo te je u saopćenju za javnost objavio kako je ispoštovao odluku saveza te ga suspendovao.

"Fudbalski klub Sarajevo je potvrdio odluku Apelacione komisije NS BiH o suspenziji Senijada Ibričića na period od sedam mjeseci počevši od 29. marta 2024. Klub uvažava i poštuje odluke tijela NS BiH te u je skladu s njom g. Ibričić suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba na iznad navedeni period", navedeno je tom prilikom iz FK Sarajevo.

No, jutros se dogodio pravi preokret. Kako saznaje portal Klix.ba, na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH odlučeno je da se poništi odluka o suspenziji za nekadašnjeg reprezentativca BiH.

Kakva će sada situacija biti s Ibričićem i šta to znači za njegovu budućnost u FK Sarajevo, tek ostaje da se vidi.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH je danas održao i redovnu sjednicu Generalne skupštine na kojoj je doneseno nekoliko vrlo važnih odluka za budućnost nogometa u našoj zemlji.

Tako je usvojena odluka o smanjenju broja učesnika Wwin lige BiH s 12 na 10 klubova, a zvanično je uvedeno i takmičenje Superkup BiH u kojem će igrati prvak BiH protiv osvajača Kupa BiH.