Nogomet
0

Nogometni savez BiH ove godine u novoj poslovnoj zgradi

FENA
Jasmin Baković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jasmin Baković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Administracija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u drugoj polovini ove godine trebala bi da se preseli u novu zgradu.

Objekat, koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH, nalazi u sarajevskoj opštini Novi Grad u Bulevaru Meše Selimovića, a kupljen je putem sudske prodaje na javnoj licitaciji.

Kako je saopćeno iz NSBiH, kupovina nove poslovne zgrade površine 5.900 metara kvadratnih jedan je od uspješnih poslovnih poteza menadžmenta Saveza u protekloj godini.

Na sjednici Izvršnog odbrora NSBiH u decembru prošle godine prvi put je predstavljen "Idejni projekat sanacije, rekonstrukcije i adaptacije“ objekta. Pored sopstvenih sredstava, za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade, dio sredstava NSBiH je obezbijedio putem UEFA investicionog projekta te FIFA razvojnog fonda.

Najveći dio prostora koristit će NSBiH, a predviđeno je da se dio koji prevazilazi potrebe Saveza izdaje.

Generalni sekretar Jasmin Baković je istakao da objekat "sa svojom okolinom treba da bude prvenstveno funkcionalan, moderan te atraktivan i privlačan ljubiteljima fudbala, ali i svim drugim ljudima".

"Između ostalog tu će se nalaziti kongresni centar sa tri sale, muzej, trofejna sala, fan šop, restoran, podzemna garaža, vanjska parking mjesta, fontana, zelene površine itd. Kancelarijski prostori će biti usklađeni sa potrebama Generalnog sekretarijata. Važno je reći da će svi organi Saveza kao i kompletna administracija imati odlične uslove za rad", kazao je Baković.

Predviđeno je da javni tender za izvođača radova bude raspisan u martu, a nakon provedene ove procedure, krenut će se s konkretnim radovima na rekonstrukciji i adaptaciji nove poslovne zgrade Saveza.