Iznenadio sve
0

Nogometni reprezentativac Belgije na okupljanje Crvenih đavola stigao u suknji

E. K.
Amadou Onana
Amadou Onana
Reprezentativac Belgije Amadou Onana je prilikom dolaska na okupljanje Crvenih đavola pred nove akcije stigao u muškoj suknji.

Ovaj 22-godišnjak je također nosio i torbicu Louis Vuitton, no ono što je posebno privuklo pažnju medija u Belgiji jeste njegova suknja.

Onana je trenutno nogometaš Evertona čija se vrijednost procjenjuje na oko 50 miliona funti, a u Premiership je stigao iz Lillea. Ranije je još nastupao za HSV te omladince Hoffenheima, Zulte Waregema i slavnog belgijskog kluba Anderlechta.

Ove sezone je odigrao 14 utakmica za Everton, postigao je gol i upisao asistenciju dok je za Belgiju nastupio na devet susreta.

Inače, Belgijanci će u ovom reprezentativnom "prozoru" odigrati dvije utakmice. Prvo će već danas igrati prijateljski susret protiv selekcije Srbije nakon čega će četiri dana kasnije u kvalifikacijama za Euro odmjeriti snage protiv Azerbejdžana.

Trenutno su prvoplasirana reprezentacija u grupi F sa 17 osvojenih bodova i već su osigurali plasman na prvenstvo Evrope koje će se održati u Njemačkoj sljedeće godine.