Velika šansa
0

Nogometni juniori BiH sutra protiv Bugarske za plasman na Evropsko prvenstvo

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će se u francuskom gradu Vineuilu sastati s Bugarskom, a taj susret će odlučiti o putniku na Evropsko prvenstvo.

Trener asistent u bh. timu Saša Krupljanin kazao je da je nakon dva odigrana kola u grupi rasplet iznenađujući.

"Naša selekcija i Bugarska su na žrijebu bili u trećoj i četvrtoj jakosnoj skupini, a sutra ćemo igrati meč za plasman na Evropsko prvenstvo. Večeras ćemo obaviti još jedan trening", rekao je Krupljanin.

Sutra će u sastavu nedostajati Ševkija Resić zbog kartona.

"Moguće je sada da ovi mladi momci osjećaju i pritisak, jer pred nama je velika prilika. Razgovaramo s njima, radimo i učinit ćemo sve da što spremnije uđu u meč s Bugarskom. Svi su zdravi, na raspolaganju nećemo imati samo Resića zbog dva žuta kartona. Poslije treninga ćemo se odlučiti za startnih jedanaest. Nadam se da ćemo sutra dobrom i organizovanom igrom doći do historijskog uspjeha i plasmana na Evropsko prvenstvo", zaključio je Krupljanin.

Poslije dva kola turnira grupe 5 elitne runde kvalifikacija za EP, BiH i Bugarska imaju po četiri boda, Izrael je osvojio dva, dok je Francuska bez bodova, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Utakmica protiv Bugarske se igra od 19 sati.