U Engeskoj dva derbija
26

Nogometna srijeda širom Evrope: Očekuje nas nekoliko izuzetno zanimljivih duela

K. H.
Detalj s posljednjeg duela na Anfieldu između Liverpoola i Arsenala (3:1) (Foto: EPA-EFE)
Detalj s posljednjeg duela na Anfieldu između Liverpoola i Arsenala (3:1) (Foto: EPA-EFE)
Nekoliko izuzetno zanimljivih nogometnih mečeva igra se večeras na stadionima širom Evrope, a najviše pažnje svakako privlače dva duela u okviru engleskog Liga kupa u kojem se sastaju Liverpool i Arsenal, odnosno Chelsea i Manchester United.

Iako je izvjesno da će Jurgen Klopp, Unai Emery, Frank Lamapard i Ole Gunnar Solskjaer kombinovati u susretima drugog po jačini engleskog kupa, nema sumnje da nas na Anfieldu i Stamford Bridgeu očekuju istinski nogometni derbiji i da će sve pomenute ekipe s velikim motivim i željom za pobjedom ući u večerašnje susrete.

Zanimljivo će biti i u Italiji gdje je na rasporedu redovno 10. kolo. Napoli će na svom terenu dočekati sjajnu Atalantu, dok će Juventus bez Miralema Pjanića na svom terenu igrati protiv Genoe. Lazio će na svom terenu dočekati Torino, a Romu našeg Edina Džeke očekuje gostovanje kod Udinesea za koji igra Mato Jajalo.

U Španiji će sve oči gledati na Santiago Bernabeu gdje će Real Madrid dočekati Leganes, a zanimljivo će biti i u duelu Valencije i Seville.

Derbi 1/16 finala francuskog Liga kupa igra se u Monte Carlu gdje će Monaco dočekati Marseille, a od ostalih duela izdvajamo duel Nantesa protiv Baždarevićevog Paris FC.

U Kupu Njemačke najzanimljivi će biti duel dvije Borussije, Dortmund - M'gladbach, a zanimljivo će biti i pratiti duel između Wolfsburga i Leipziga koji zbog obaveza u Ligi prvaka večeras mora kombinovati tim.

Za kraj dana, odnosno početak novog dana, sat vremena poslije ponoći očekuje nas drugo polufinale MLS lige u kojem se sastaju Atlanta i Toronto.

Carabao cup:

Liverpool - Arsenal 20:30h Chelsea - Manchester United 21:05h

Serie A:

Napoli - Atalanta 19:00h Juventus - Genoa 21:00h Torino - Lazio 21:00h Udinese - Roma 21:00h

La Liga:

Valencia - Sevilla 19:00h Real Madrid - Leganes 21:15h

Francuski Liga kup:

Monaco - Marseille 21:05 Nantes - Paris FC 21:05

Njemački kup:

Wolfsburg - Leipzig 19:00h Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach 20:45h

MLS play-off:

Atlanta - Toronto (četvrtak) 01:00h