Premiership
2

Nogometna ljepotica u Engleskoj: Crystal Palace pobijedio West Ham (4:3) i ostao u društvu najboljih

K. H.
Foto: Crystal Palace/Twitter
Foto: Crystal Palace/Twitter
U sjajnoj utakmici 34. kola engleskog Premiershipa ekipa Crystal Palacea pobijedila je West Ham rezultatom 4:3 i tako sa 40 osvojenih bodova došla do magične granice i osigurala opstanak u društvu najboljih.

Meč za domaći Palace nije počeo najbolje jer je West Ham golom Čeha Souceka došao u vodstvo u devetoj minuti, ali već za 11 minuta desio se preokret. Prvo je Ayew u 15. minuti pogodio za 1:1, a za preokret Palacea pogađa Zaha u 20. minuti.

Do poluvremena smo vidjeli još dva pogotka, prvi preko Schluppa u 30. minuti, a onda i preko Antonija pet minuta nakon toga. S rezultatom 3:2 za domaći tim se otišlo na odmor.

Četvrti gol za Crystal Palace postigao je Eze iz penala u 66. minuti, a konačnih 4:3 postavlja gostujući štoper Aguerd u 72. minuti.

Današnjom pobjedom Crystal Palace je stigao do magične cifre od 40 osvojenih bodova, što znači da će sigurno ostati u društvu najboljih ove sezone, dok je West Ham ostao na 15. poziciji sa 34 osvojena boda. Prvi je Arsenal sa 75 osvojenih bodova, ali i dvije utakmice više od Manchester Cityja koji ima 73 osvojena boda.

U zoni ispadanja su Leicester sa 29 osvojenih bodova, Everton s bodom manje i Southmapton koji ima samo 24 osvojena boda.

Tabela: