FA Cup
90

Nogometna ljepotica na Old Traffordu: Manchester United u utakmici sa 7 golova pobijedio Liverpool

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Manchester Untieda su u spektakularnoj utakmici četvrtfinala FA Cupa pobijedili Liverpool rezultatom 4:3 nakon produžetka i ostvarili plasman u polufinale.

Domaći su u vodstvo stigli nakon svega deset minuta igre, a u listu strijelaca se upisao Scott McTominay da bi u 38. minuti Wataru Endo postigao gol za izjednačenje rezultata, no on je poništen zbog ofsajda u kojem se našao Mohamed Salah.

Ipak, ofsajda nije bilo u 44. minuti susreta kada je Alexis Mac Allister pogodio nakon asistencije Darwina Nuneza da bi tri minute kasnije Mohamed Salah uspio postići gol i donijeti veliku prednost svojoj ekipi.

Crveni đavoli su u nastavku pokušali doći do izjednačenja rezultata, a u tome su uspjeli u 87. minuti susreta kada je mrežu Kellehera pogodio Antony te je susret otišao u produžetke.

Elliott je doveo goste u novu prednost u produžetku u 105. minuti susreta, a onda je uslijedio šok za domaće koji su preko Rashforda i Dialla preokrenuli rezultat i plasirali se u polufinale.

Njihov protivnik u polufinalu će biti poznat naknadno.

Rezultat i strijelci:

Manchester United - Liverpool 4:3 (McTominay 10', Antony 87', Rashford 112', Diallo 120+1' / Mac Allister 44', Salah 45+2', Elliott 105')