Prije gotovo 20 godina
17

Nogometna fotografija dana: Tri ikone u dresu PSG-a s početka stoljeća

N. K.
Igrači PSG-a iz sezone 2001/02
Igrači PSG-a iz sezone 2001/02
Nogomet je "ugašen" zbog pandemije koronavirusa, ali ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu pokušavaju na sve moguće načine ostati vezani uz sport koji obožavaju.

Listaju se stari albumi, pronalaze se razne zanimljive fotografije, igraju se popularne video-igre kao što je FIFA, a nerijetki su i oni koji uz monitor pokušavaju biti "menadžeri" svog omiljenog tima.

Na društvenim mrežama je obilje kvizova, a posljednjih dana viralna je postala fotografija igrača PSG-a iz sezone 2001/02. koji izgledaju kao kakvi glumci za neki kriminalistički film.

Na njoj su čuveni Brazilac Ronaldinho, legendarni Nigerijac Jay Jay Okocha, a tu je i donedavni trener Tottenhama Mauricio Pochettino, koji je tada imao dugu kosu.

Imali su Parižani te sezone još nekoliko poznatih imena poput Gabriela Heinzea, Mikela Artete ili Nicolasa Anelke, ali se nisu proslavili kada su u pitanju rezultati.

Sezonu su završili tek na 4. mjestu u francuskom prvenstvu i nisu uspjeli izboriti plasman u Ligu prvaka, a nisu se proslavili ni u kup takmičenjima.