Od radosti do boli
27

Nogometašu Cityja preminuo otac nekoliko minuta nakon što je postigao gol u Ligi prvaka

H. H.
Trenutak kada je Ake zatresao mrežu Leipziga za vodstvo Građana 1:0 (Foto: EPA-EFE)
Trenutak kada je Ake zatresao mrežu Leipziga za vodstvo Građana 1:0 (Foto: EPA-EFE)
Utakmica protiv Leipziga je utakmica koju defanzivac Manchester Cityja Nathan Ake nikada neće zaboraviti. Postigao je svoj prvi pogodak u Ligi prvaka, ali nakon meča u kojem su Građani slavili 6:3 saznao je da je njegov otac preminuo iste večeri.

Nizozemski nogometaš koji je napisao dugo pismo na društvenim mrežama, opisao je kako mu se doza radosti ubrzo pretvorila u bol zbog gubitka oca Moisea.

"Posljednjih nekoliko sedmica bile su najteže u mom životu. Moj otac je bio teško bolestan i nije više bilo ljekarskog tretmana koji mu je mogao pomoći. Sretan sam što sam imao podršku vjerenice, porodice i prijatelja", napisao je Ake, dodavši:

"Sinoć sam nakon teškog perioda postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka, a samo nekoliko minuta kasnije otac je mirno preminuo, dok su pored njega bili moja majka i brat. Možda je tako bilo suđeno, uvijek je bio ponosan i sretan dok me gledao kako igram. Znam da si uvijek sa mnom, uvijek ćeš biti u mom srcu i ovaj gol je za tebe tata", napisao je Ake putem Instagrama.

Tužna vijest pogodila je mnoge igrače, uključujući De Ligta i Mertensa, koji su izrazili saučešće nogometašu Cityja. Među brojnim komentarima, istakla se objava saigrača Jacka Grealisha koji je napisao: "Bio bi tako ponosan, brate".

Nathana Akea je u Manchester City stigao iz Bournemoutha prošle sezone. Dvadesetšestogodišnji štoper je potpisao ugovor sa Građanima do ljeta 2025. godine, a Nizozemac je koštao bogate šeike oko 45 miliona eura čime je postao deseti najskuplji štoper svijeta.