Zbog bezobzirne vožnje
5

Nogometašu Aston Ville oduzeta vozačka dozvola na devet mjeseci, kažnjen i sa 82.499 funti

D. B.
Jack Grealish (Foto: EPA-EFE)
Jack Grealish (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Aston Ville i reprezentacije Engleske Jack Grealish dobio je žestoku kaznu nakon što se izjasnio krivim za bezobzirnu vožnju.

Dvadesetpetogodišnji Grealish se danas pojavio na sudu nakon što se 24. novembra izjasnio krivim za bezobzirnu vožnju po dvije tačke. Prvi prekršaj se dogodio tokom lockdowna u martu kada je svojim bijelim Range Roverom udario u dva parkirana vozila. Fotografisan je na mjestu događaja, a tada je nosio različitu obuću. Svoj oštećeni automobil je parkirao na duploj žutoj liniji.

Tužiteljica Rinofara Nyatanga je na sudu izjavila da je član osiguranja, koji je bio na mjestu događaja, namirisao alkohol u Grealishovom dahu te da je nogometaš bio nestabilan na nogama. Također, teško je govorio.

Samo 24 sata prije incidenta Grealish je pozvao ljude da ostanu u svojim domovima.

Također, izjasnio se krivim za prekršaj u oktobru kada je vozio opasno blizu drugih vozila. Policija je zabilježila da je vozio brzinom od gotovo 160 km/h.

Nogometaš je zaustavljen blizu trening centra Aston Ville u Bodymoor Heathu, a tada je navodno bio miran te se izvinio zbog svoje vožnje.

Sud je sada odlučio da će Grealish ostati devet mjeseci bez vozačke te da mora platiti kaznu od 82.499 funti.