Naglo pogoršanje
40

Uznemirujuće / Nogometašu amputirane noge uoči 21. rođendana, stigao u bolnicu sa simptomima gripe

N. K.
Levi i dalje pozitivno razmišlja (Foto: Twitter)
Levi i dalje pozitivno razmišlja (Foto: Twitter)
Nogometašu amateru amputirane su obje noge nekoliko dana prije njegovog 21. rođendana nakon što se razbolio od simptoma gripe, javljaju britanski mediji.

Levi Dewey, koji sada ima 21 godinu, patio je od zatajenja više organa nakon što je obolio od jedne vrste gripe, a nakon toga je pretrpio tešku sepsu i u jednom trenutku bio je opisan kao najbolesnija osoba u Engleskoj, piše Independent.

Levijevoj porodici je rečeno da ima samo 30 posto šansi da preživi, ostavljajući ih shrvane. Nogometaš iz Willingtona bio je sportski nastrojen i živio je aktivnim životom igrajući nogomet za Willington FC. Također je i doživotni navijač Derby Countyja.

Prethodno je pohađao akademiju John Port Spencer u Etwallu i sa 16 godina završio školovanje za JCB, prije nego što je tu i počeo raditi s punim radnim vremenom.

Međutim, 7. decembra prošle godine Levi je odveden u bolnicu Royal Derby sa simptomima sličnim gripi i poteškoćama s disanjem. Njegovo se stanje sve više pogoršavalo i Levi, koji sada radi kao zavarivač u JCB-u, pao je u septički šok te je imao zatajenje više organa.

Levijevoj porodici je rečeno da ima samo 30 posto šansi za preživljavanje (Foto: Twitter)
Levijevoj porodici je rečeno da ima samo 30 posto šansi za preživljavanje (Foto: Twitter)

Liječnici su otkrili da boluje od gripe B i pneumokokne upale pluća.

"Rečeno nam je prilično rano da bi Levi potencijalno mogao izgubiti noge i da će trebati operaciju. Bili smo spremni na ovakav ishod ako želimo spasiti njegov život. Očito je da će to svima promijeniti život, ali ovo je nešto što možemo riješiti kao porodica i imamo tako snažnu i pozitivnu mrežu podrške. Levi je uvijek imao pozitivan način razmišljanja i njegova je čaša uvijek dopola puna", rekla je Levijeva majka Lara Dewey (47).