Visokih 5:0
32

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo upisale još jednu pobjedu u kvalifikacijama Lige prvaka

Piše: E. M.
Slavlje SFK 2000 Sarajevo (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo danas su u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine rezultatom 5:0 savladale ekipu Agarista SS Anenii Noi iz Moldavije u sklopu kvalifikacione grupe 8 UEFA Lige prvaka za žene.

Sjajne Sarajke koje su ujedno i predstavnice Bosne i Hercegovine na ovom velikom takmičenju došle su na korak do 1/16 finala Lige prvaka, a ovo im je druga pobjeda od tri utakmice koje će odigrati u sklopu kvalifikacija.

Već u 3. minut nogometašice SFK 2000 Sarajevo došle su u vodstvo preko Merjeme Medić, a Jasna Đoković je na najbolji mogući način iskoristila slobodni udarac u 23. minuti te je loptu s 25 metara poslala tik pored unutrašnjeg dijela stative Biance Drute za 2:0.

Treći gol postigla je Medić nakon ubacivanja Đoković u 31. minuti susreta, a za 4:0 prije odlaska na pauzu s bijele tačke je bila sigurna Đoković.

Drugo poluvrijeme donijelo je nova uzbuđenja na terenu Trening centra u Zenici, a u 47. minuti Medić je ubacila za Bojat koja je glavnom matirala golmana gostiju za 5:0, do kraja susreta nogometašice SFK 2000 Sarajevo pokazale su dosta kvalitetnu igru i upisale su izuzetno kvalitetne prilike koje su završile pored gola. Konačni rezultat na semaforu nakon 90 minuta bio je 5:0.

Svoju posljednju utakmicu u kvalifikacijama Sarajke će odigrati protiv Parnua 13. augusta u Trening centru NSBiH.