Apsolutna dominacija
77

Nogometašice SFK 2000 osvojile 17. titulu prvakinja BiH u nizu

Klix.ba
SFK 2000 Sarajevo odigrao je u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru posljednju utakmicu sezone Premijer ženske lige BiH u kojoj su domaće nogometašice pobijedile ŽF/NK Emina iz Mostara rezultatom 6:0. U njihove ruke je 17. put u nizu stigao šampionski trofej.

Za vodstvo od 1:0 je pogodila Mejrema Medić u 5. minuti susreta, kapitenka Alisa Spahić povećala je vodstvo na 2:0 golom u 29. minuti, a samo šest minuta kasnije Selma Kapetanović pogađa za 3:0 i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu su šampionke nastavile gdje su stale. Mejrema Medić nakon odličnog dodavanje iza linije protivničke odbrane sama izlazi pred golmanicu i u 62. minuti pogađa za 4:0, da bi 15 minuta kasnije kompletirala hat-trick na ovoj utakmici i dovela tim u vodstvo od 5:0.

Do kraja utakmice viđen je najlješi pogodak ovog susreta. Anja Limanović izvela je slobodan udarac s lijeve strane i dvadesetak metara udaljenosti te fantastičnim pogotkom najavila svoj veliki povratak nakon tri operacije na oba koljena.

Nakon utakmice uslijedila je zvanična dodjela medalja i pehara, koje su uručili predstavnici NS BiH, generalni sekretar Adnan Džemidžić, direktor odjela za sportska pitanja Elmir Pilav te član komiteta za takmičenje Rudolf Marić.

"Ovo je nevjerovatan dan. Zamislite 17 puta biti najbolji u nečemu, bilo čemu, a ovo je sedamnaesta godina kako smo najbolje u državi. Veoma sam sretna i ponosna na kompletan tim SFK 2000 Sarajevo. Naš klub će još jednom predstaviti Bosnu i Hercegovinu u UEFA-inoj Ligi prvaka. Ovo je bio nevjerovatan vikend za kompletnu Bordo porodicu te bih iskoristila priliku da i našem FK Sarajevo čestitamo duplu krunu. Ne zaboravite i da su omladinske selekcije ostvarile vrhunske rezultate. Bordo vitrine su ove godine historijski popunjene. Apsolutna Bordo dominacija", izjavila je trenerica SFK 2000 Samira Hurem.

Igračice SFK 2000 očekuje utakmica finala Kupa BiH koja će se igrati 25. maja u TC NS BiH u Zenici, a za taj pehar borit će se s Lokomotivom iz Brčkog.