Dupla kruna
64

Nogometašice SFK 2000 na Koševu proslavile 20. titulu prvakinja BiH

E. B.
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo slavile su u 20. kolu Premijer lige BiH protiv Lokomotive iz Brčkog rezultatom 9:0 i na taj način proslavile 20. titulu prvakinja naše zemlje.

U slavljeničkog atmosferi igračice SFK 2000 Sarajevo od prvog minuta nametnule su visok tempo. Četiri gola na susretu postigla je Alma Krajnić, dva puta se u strijelce upisala Maja Jelčić, a po jedan gol su postigle Marija Ana Milinković, Mia Kuljanin i mlada Dalal Bratović, koja je svojim lijepim pogotkom dobila veliki aplauz pristune publike.

Nakon posljednje sudijskoj zvižduka uslijedilo je slavlje na tribinama Olimpijskom stadiona "Asim Ferhatović Hase", a predstavnici Nogometnog saveza BiH uručili su šampionski pehar igračicama sarajevske ekipe.

Igračice SFK 2000 Sarajevo dominantno su osvojile naslov. Na dvadeset odigranih utakmica osvojile su 58 bodova, uz 136 postignutih golova i samo četiri primljena.

Na svom kontu imaju 19 pobjeda i samo jedan neriješen rezultat. Najbolji strijelac u sezoni je Alma Krajnić s 32 gola, potom slijedi Kristina Tanasković sa 24.

Bio je ovo ukupno dvadeseti trofej prvakinja Bosne i Hercegovine koji je otišao u ruke SFK 2000 Sarajevo, a igračice Bordo tima znale su proslaviti nevjerovatnu sezonu u kojoj su osim titule prvakinja osvojile i trofej pobjednica Kupa BiH.

"Ostvarile smo veliki uspjeh i presretne smo zbog dvadesetog naslova prvakinja BiH, ujedno i druge šampionske zvjezdice na našem grbu! Okrećemo se novim izazovima, želimo ovu uspješnu priču koja nosi naziv našeg kluba pričati još dugi niz godina", poručila je Alisa Spahić, kapiten SFK 2000 Sarajevo.