Priča ima sretan kraj
871

Nogometašice SFK 2000 herojskom reakcijom spasile vozača od upadanja u rijeku

D. P.
Nogometašice SFK-a uspjele su vratiti automobil na stazu (Foto: Klix.ba)
Nogometašice SFK-a uspjele su vratiti automobil na stazu (Foto: Klix.ba)
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo zatekle su se slučajno na mjestu nesreće u Ugljeviku, na putu između Tuzle i Bijeljine, te tu spasile vozača od upadanja u rijeku.

Na putu za Bijeljinu, gdje danas nogometašice SFK 2000 gostuju Radniku u Premijer ligi BiH, članice kluba koji je 20 puta uzastopno bio prvak BiH zatekle su se u pravo vrijeme na pravom mjestu kako bi humanom reakcijom možda i spasile život.

Automobil, koji se vozio ispred autobusa igračica iz Sarajeva, počeo je gubiti kontrolu pri ne toliko velikoj brzini i prevrnuo se.

Srećom, automobil je ostao "visiti" iznad rijeke i nije se prevrnuo, a zahvaljujući hitroj reakciji nogometašica i još nekoliko prolaznika uspjeli su vratiti automobil u prirodan položaj, kako ne bi pao u rijeku.

Kako nam je rečeno iz SFK 2000, iz kluba su naknadno provjerili stanje s vozačem, nakon čega su dobili informaciju da je prošao bez povreda, uz manje ogrebotine i doživljen šok.

Igračice SFK 2000 nastavile su put ka Bijeljini i tamo ostvarile novu ubjedljivu pobjedu. Na svu sreću, ova priča dobila je sretan kraj.

Dobili smo i videozapis s mjesta događaja, ali je nažalost kratak pa se zbog toga izvinjavamo našim čitateljima. Ipak, na videu se vidi ono najvažnije, trenutak kada su igračice vratile automobil na stazu.