Dva susreta s Švedskom
38

Nogometašice BiH se spremaju za baraž Lige nacija, Hasić i Spasojević svjesne težine izazova

E. K.
Selma Hasić (Foto: NS BiH)
Selma Hasić (Foto: NS BiH)
Nogometne reprezentativke Bosne i Hercegovine su sinoć odradile prvi trening u sklopu priprema za dvomeč sa Šveđankama.

Selektorica Samira Hurem sa svojim saradnicima mogla je računati na sve pozvane igračice osim Marije Aleksić i Marije Ane Milinković koje će se ekipi priključiti danas.

Među igračicama vlada dobro raspoloženje i odlučne su da ponove dobre igre iz grupne faze UEFA Lige nacija i ostvare dobar rezultat.

Dvadesetdvogodišnja reprezentativka Selma Hasić dolazi na svoje drugo okupljanje u seniorskoj reprezentaciji zbog čega je veoma uzbuđena.

"Želim prije svega da se zahvalim selektorici na pozivu, za mene je velika čast igrati za svoju zemlju. Jako sam motivisana i spremna za dokazivanje te se nadam da ću i u budućnosti biti dio našeg nacionalnog tima", rekla je Hasić te dodala:

"Nadolazeće utakmice dočekujem u dobroj formi, spremna sam da pružim maksimum i tako pomognem reprezentaciji da ostvari željeni rezultat. Sa nestrpljenjem očekujem da istrčim na teren u dresu sa nacionalnim grbom".

Igračica sredine terena Radnika iz Bijeljine je o utakmicama sa Švedskom istakla da su one veoma težak protivnik te da je veliki izazov pred nama.

"Što se tiče dvomeča protiv selekcije Švedske koji je pred nama, oni su veoma težak protivnik. Veliki izazov je pred nama, ali svakako da ćemo ove utakmice iskoristiti za sticanje iskustva za naredni period. Drago mi je što ćemo prvu utakmicu igrati na domaćem terenu i pozivam naše vjerne navijače da nas podrže", poručila je.

Reprezentativka Dajana Spasojević istakla je da je u dobroj formi došla na okupljanje seniorskog tima.

Ova vezna igračica smatra da je Švedska kvalitetan protivnik, ali da je i bh. tim u dosadašnjem dijelu UEFA Lige nacija pokazao da se može nositi sa jakim ekipama.

"Smatram da smo odradile jako dobar posao, uz sav kvalitet koje imamo, krasilo nas je i zajedništvo. Zajedno sa stručnim štabom smo odradile ono što smo zacrtale", rekla je Spasojević i dodala:

"Svi znamo kakav kvalitet ima reprezentacija Švedske iako nisu ispunili svoje ciljeve u Ligi nacija, ipak su treće na svijetu tako da svjesni smo koliko nas teške utakmice čekaju, ali bez obzira na to vjerujem da imamo kvaliteta i da možemo dostojno da im se suprotstavimo".

Istakla je da je spremna za predstojeće utakmice reprezentacije BiH.

"Već uveliko sam u trenažnom procesu sa svojom ekipom iz Sarajeva, jesenji dio šampionata sam odigrala dobro tako da sam spremna za predstojeće utakmice u reprezentacije, a također i u našem domaćem prvenstvu", istakla je.