Slijedi novi duel
65

Nogometašice BiH porazom od Portugala otvorile kvalifikacije s novim selektorom

D. P.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom u Portugalu (3:0) započela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Debi na klupi nogometašica BiH imao je novi selektor Selver Hodžić, ali nije imao sreće da je prva utakmica bilo i najteže gostovanje favorizovanom Portugalu.

Portugalke su opravdale ulogu favorita. U prvom poluvremenu došle su do prednosti golom Carole Coste u 28. minuti te autogolom Glorije Slišković u nadoknadi prvog dijela. Konačnih 3:0 postavila je Diana Silva u 62. minuti.

U drugom susretu grupe Sjeverna Irska i Malta su u Belfastu remizirale 0:0. Drugo kolo na programu je u utorak, 9. aprila.

Bosna i Hercegovina će se u utorak od 15:30 sati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici sastati sa Sjevernom Irskom, dok će u 18:30 igrati Malta i Portugal.

"Igrali smo protiv jedne veoma kvalitetne ekipe, brze i tehnički potkovane. Njihove igračice igraju u jakim ligama. Nemamo šta da zamjerimo našim djevojkama. Borile su se i ova utakmica predstavlja veliko iskustvo za njih. Pružile su koliko su mogle protiv ekipe koja je mnogo bolje rangirana od nas. Igračice koje su ušle sa klupe, takođe su uložile dosta truda. Atmosfera na stadionu je bila odlična. Moramo gledati naprijed i okrećemo se narednim izazovima", poručio je selektor i otkrio da su neke igračice doživjele povredu kasno sinoć.

Rezultat i strijelci:

Portugal - BiH 3:0 (Costa 28', Slišković autogol 45+1', Silva 62')

Tabela: