Selektorka nezadovoljna
22

Nogometašice BiH ne znaju za pobjedu više od godinu, Hurem nakon poraza od Grčke kritikovala igračice

E. B.
Igračice koje su počele današnju utakmicu protiv Grčke (Foto: NS BiH)
Igračice koje su počele današnju utakmicu protiv Grčke (Foto: NS BiH)
Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa veoma lošim partijama, te je zabilježila novi poraz, ovaj put u prijateljskom susretu protiv Grčke.

Grkinje su slavile rezultatom 3:0 u utakmici koja je odigrana u mađarskom Tekliju, a sva tri gola za Grkinje je postigla Anastasia Spyridonidou u 55., 57. i 64. minuti iz penala.

Naša reprezentacija za pobjedu ne zna više od godinu, s obzirom da je posljednji trijumf zabilježila 12. aprila 2022. godine protiv Crne Gore. U narednih osam utakmica nije slavila, a posljednje četiri je izgubila.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je utakmicu protiv Grčke počela u sljedećem sastavu: Envera Hasanbegović, Gloria Slišković, Melisa Hasanbegović, Marija Ana Milinković, Selma Kapetanović, Marija Aleksić, Elma Smajić, Sofija Krajšumović, Emina Ekić, Ena Taslidža, Minela Gačanica.

U igru su još ušle: Mejrema Medić, Ena Šabanagić, Dajana Spasojević, Zerina Piskić, Đula Velagić i Alma Krajnić, a selektorka Samira Hurem je bila nezadovoljna igrom svih igračica osim jedne, što je jasno dala do znanja izjavom poslije utakmice.

"Prvo poluvrijeme smo igrali dobro, stvorili smo dvije, tri prilike. Nažalost, nismo uspjeli postići golove. U drugom smo napravili tri izmjene i na samom početku napravili dvije greške iz kojih je protivnik postigao golove. Nismo uspjeli da se vratimo u igru, protivnik je iz kaznenog udarca postigao i treći gol. Ne možemo biti zadovoljni rezultatom, niti igrom naših najiskusnijih igračica. Pohvalila bih samo Mariju Anu Milinković koja je pokazala karakter i ponovo potvrdila da je naša najbolja igračica. Kad bude na terenu više igračica poput nje onda će i naši rezultati biti puno bolji", poručila je Hurem, prenosi NS BiH.

Naše igračice će 18. jula u 20:15 sati u Budimpešti odigrati još jednu prijateljsku utakmicu i to protiv selekcije Mađarske.