70 godina NK Vitez
11

Nogometaši Viteza poraženi rezultatom 3:0 u prijateljskom susretu protiv Hajduka

Piše: E. M.
Detalj s utakmice NK Vitez - HNK Hajduk (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Splitski Hajduk danas je na Gradskom stadionu u Vitezu rezultatom 3:0 porazio nogometni klub Vitez u sklopu međunarodne prijateljske utakmice kojom je obilježeno 70 godina postojanja ovog kluba.

Nogometaši Viteza danas su na Gradskom stadionu pokazali izuzetan kvalitet protiv ekipe koja je igrala u jednom od jačih sastava. Iako je prvo poluvrijeme proteklo bez nekih konkretnih prilika na obje strane, Bijeli su pred kraj uspjeli doći u vodstvo.

Nakon gužve u šesnaestercu Kožulj u 45. minuti susreta iz blizine uspijeva matirati golmana Viteza Ivana Tirića za vodstvo od 1:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je više prilika na obje strane. Prvo je Jandrek u 49. minuti šutirao, ali je lopta završila u korneru. Četiri minute poslije Bibić je šutirao prema Karlu Letici, ali lopta je prošla pored lijeve stative.

U 60. minuti Kožulj s 23 metra pokušava matirati golmana Viteza, ali lopta je otišla iznad gola.

Prtajin je u 69. minuti zamijenio Batarela, a šest minuta kasnije loptu je poslao prema golu Viteza i doveo Hajduk u vodstvo od 2:0.

Hamza u 83. minuti susreta mijenja Ohandzu, a u posljednjoj minuti susreta postiže gol za konačnih 3:0.

Za HNK Hajduk od prve minute su igrali: Stipica, Borja Lopez, Ohandza, Radošević, Kožulj, Šehić, Fomitschow, Tudor, Batarelo, Jandrek i Teklić, dok su na klupi bili: Letica, Hamza, Sadiki, Prtajin, Babou, T. Bašić i Šuto.

ZA NK Vitez od prve minute su nastupali: Tirić, Brekalo, Novak, Mamić, Tipurić, Šantić, Vuković, Bojo, Peko, Đerić i Karić, dok su na klupi bili: Čutahija, Livaja, Miletić, Čosić, Miketek, Šokić i Zukić.