|

Nogometaši upleteni u skandal s kladionicama u Bundesligi

Nogometaši upleteni u skandal s kladionicama u Bundesligi
0
T
Totalsport
5.12.2009. u 13:06
3
komentara
0

dijeljenja
Nogometaši upleteni u skandal s kladionicama u Bundesligi Foto: AFP/DDP/File
Napokon je istraga kladioničarske mafije u Njemačkoj dovela i do jednog bundesligaškog nogometaša, piše njemački Spiegel. Njegov identitet zasad nije otkriven.
Poznato je da radi o profesionalnom nogometašu iz Istočne Evrope koji je godinama igrao u 1. Bundesligi. I dalje je aktivan, iako ne u Bundesligi. Navodno je isti vlasniku lanca kladionica dugovao 30.000 eura.

Sve informacije koje Spiegel navodi plod su, tvrdi isti izvor, istrage državnog odvjetništva u Bochumu.

Spominjani je nogometaš usko povezan s jednim od uhapšenih članova grupe za koju se sumnja da se udružila s nakanom nezakonitog sticanja materijalne koristi putem manipuliranja ishodima nogometnih utakmica.

Spiegel također piše i o drugom bundesligaškom profesionalcu iz Istočne Evrope, koji je još uvijek aktivan u jednom njemačkom prvoligaškom klubu, a koji je pod istragom državnog odvjetništva u južnoj Njemačkoj bio u proljeće 2006. godine.

Njemački magazin Focus izašao je pak s informacijom iz redova pružatelja usluga internet-klađenja, koji smatraju da je ukupna šteta nastala manipulisanjem nogometnih rezultata premašila svotu od stotinu miliona eura.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...