Kriza u Tuzli
38

Nogometaši Slobode odbili trenirati zbog neisplaćenih dugovanja

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Slobode pojavili su se na današnjem treningu u 10:30 sati, no odbili su trenirati.

Igrači tuzlanske ekipe su stupili u štrajk zbog neizmirenih obaveza prema njima.

Uprava kluba je obećala isplatu zaostalih plata, no do toga još uvijek nije došlo i igrači su bili primorani odbiti trenirati dok se situacija ne riješi.

Sloboda bi trebala sutra igrati prijateljski susret u Vinkovcima protiv Cibalije, no po svemu sudeći on će morati biti otkazan.

Podršku igračima Slobode pružio je i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

"Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH u potpunosti podržava igrače FK Sloboda Tuzla, koji su pokazali zajedništvo i zrelost u situaciju u kojoj su se zatekli. Naša organizacija zaštiti će s pravnog aspekta fudbalere Slobode, pored već sada nekoliko otvorenih slučajeva protiv ovog kluba zbog ne plaćanja prispjelih ugovornih obaveza. Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini je prethodno pokušao pismeno i telefonski kontaktirati rukovodstvo FK Sloboda, lica odgovorna za zastupanje, no odgovora nije bilo. Igrači su svjesni svojih ugovornih obaveza, ali isto tako svjesni su svojih prava i znaju koje mehanizme mogu koristiti. Sindikat profesionalnih igrača u BiH, kao legitimni predstavnik igrača, zajedno sa našim partnerskim Advokatskim kancelarijama, uradit će sve potrebno da zaštiti igrače FK Sloboda", rekao je Aldin Đidic, osnivač SPF BiH.