Put preko Istanbula
108

Nogometaši Sarajeva otputovali u Gruziju na duel Konferencijske lige protiv Torpeda

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva jutros su otputovali u Gruziju na duel prvog pretkola Konferencijske lige protiv Torpeda iz Kutaisija.

Igrači Bordo tima su se jutros sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo avionom zaputili ka Istanbulu, odakle će poletjeti ka glavnom gradu Gruzije Tbilisiju.

Kada stignu u Tbilisi, delegacija Bordo tima će potom autobusom četiri sata putovati u Kutaisi, jedan od najstarijih gradova na svijetu smještenom na zapadu te države, te će tamo stići u kasnim večernjim satima.

"Ne očekuje nas lagana utakmica s obzirom da nisu naivna ekipa. Pregledali smo pet, šest njihovih utakmica, a najviše smo se fokusirali na dvije posljednje u polufinalu Superkupa Gruzije. Obje utakmice protiv Dinamo Batumija su završene rezultatom 0:0, a na penale su izgubili. Defanzivno dobro stoje na terenu. Odradili smo kvalitetne pripreme i idemo tamo puni samopouzdanja da ostvarimo dobar rezultat pred revanš na Koševu", poručio je trener Mirza Varešanović za Klix.ba uoči ulaska u avion.

Nogometaši Sarajeva su u Gruziju otišli puni samopouzdanja s obzirom da su sve četiri pripremne utakmice riješili u svoju korist (Petrolul Ploiesti 5:0, Shkendija 2:0, Nafta 1:0, Domžale 3:1).

Susret Torpedo Kutaisi - Sarajevo igra se u četvrtak na stadionu "Ramaz Shengelia" s početkom u 19 sati.

Direktan TV prijenos je osiguran na kanalu MY TY, a za sve one koji ga nisu u mogućnosti pratiti pored malih ekrana, osiguran je tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Revanš utakmica je na rasporedu sedam dana kasnije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na stadionu "Asim Ferhatović Hase".