Premijer liga BiH
71

Nogometaši Sarajeva osvojili samo bod na gostovanju Leotaru u Trebinju

D. P.
Đokanović u duelu protiv vezista Leotara (Foto: FK Sarajevo)
Đokanović u duelu protiv vezista Leotara (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva osvojili su samo bod na gostovanju kod Leotara u Trebinju. Utakmica 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine završena je rezultatom 1:1.
Za razliku od utakmice odigrane prije mjesec dana na istom terenu između istih rivala, ovoga puta Sarajevo nije došlo do vodstva u uvodnim minutama. Naprotiv, Leotar je bolje ušao u duel.

Već u devetoj minuti vodstvo domaćina. Nikola Dujaković je pratio akciju i pogodio za vodstvo domaćina nakon što je golman Belmin Dizdarević odbranio odlično udarac Marija Krstovskog. Ipak, odbila se lopta na nogu Dujakovića kojem nije bilo teško da pogodi mrežu Sarajeva.

No, Sarajevo se vrlo brzo vratilo. U 16. minuti lopta se odbila do Hamze Čatakovića koji pogađa mrežu Leotara nakon gužve u kaznenom prostoru.

Uslijedio je period mirnije igre u kojem je Sarajevo kontrolisalo većinu napada. Međutim, većih prilika nije bilo sve do finiša prvog dijela.

U 40. minuti velika šansa za Sarajevo, ali je golman Leotara odlično odbranio udarac Dala Varešanovića. Naredni napad donosi priliku za Leotar, ali je blokiran udarac Todorovića na drugoj strani. Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Nastavak utakmice donosi vrlo loš nogomet na obje strane. Čekali smo na prilike više od 20 minuta.

U 71. minuti ozbiljna šansa za Sarajevo. Danijel Avramovski je šutirao silovito s lijeve strane, ali golman Dušan Puletić ponovo spašava Leotar.

Sarajevo je moglo do gola i sedam minuta kasnije. Rezervista Mersudin Ahmetović je šutirao preko gola iz obećavajuće situacije.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao tako da je Sarajevo napravilo korak unazad u borbi za najbolje tri pozicije na tabeli. S druge strane, Leotaru ovaj bod može mnogo značiti u borbi za opstanak.

Rezultat i strijelci:

Leotar - Sarajevo 1:1 (Dujaković 9', Čataković 16')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore