Nogomet
1

Nogometaši Sarajeva od danas u Sloveniji

Klix.ba
Stručni štab, medicinska ekipa te prvotimci FK Sarajevo, u jutarnjim satima krenuli su put Slovenije, gdje će obaviti drugi dio priprema za predstojeću takmičarsku sezonu.

Destinacija bordo kluba u Sloveniji bit će Terme Čatež, a u toku boravka u trajanju od devet dana, bit će odigrane i četiri prijateljske utakmice. Prva na rasporedu je već sutra, u srijedu, sa početkom u 17 sati, protiv ukrajinske Zorje. Drugi protivnik Sarajevu bit će makedonski Vardar. Utakmica protiv kluba iz Skoplja se igra u petak, 4. jula, sa početkom u 17 sati. Posljednja provjera bordo kluba u Sloveniji, bit će odigrana 9. jula, također sa početkom u 17 sati. Protivnik izabranika Dženana Uščuplića, bit će još jedna ekipa iz Ukrajine, Metalurg iz Zaporožja.

Utakmice Fudbalskog kluba Sarajevo u Sloveniji mogu se pratiti u direktnom prenosu putem klupske web stranice. Cijena live praćenja jedne utakmice iznosi 3 KM, a paket od sve tri utakmice, koje će Sarajevo igrati u sklopu ovih priprema je 5 KM.

Uplate za rezervaciju linka za uživo gledanje pripremnih utakmica Fudbalskog kluba Sarajevo, mogu se izvršiti na zvaničnoj web stranici bordo kluba.