Pokazali veliko srce
2

Nogometaši Šahtara kupili kuću porodici sa sedmero djece

Totalsport
Nogometaši i vodstvo Šahtara pokazali su veliko srce, prikupivši novac za kupnju kuće porodici koja odgaja sedmero djece, od kojih je četvero usvojeno.

Još prije nekoliko je mjeseci Mircea Lucescu iznio ideju za kupovinu kuće jednoj siromašnoj porodici. Igrači su ubrzo prikupili 150 hiljda dolara, fondacija vlasnika Šahtara Rinata Ahmetova je dodala još 100 hiljada i za taj je novac kupljena i uređena kuća za brojnu porodicu Valerije i Oleksija Zareckija.

Primopredaja kuće se dogodila u ponedjeljak, a Šahtarovu su delegaciju predvodili trener Lucescu i kapiten Darijo Srna.

"Dojmovi su sjajni. Veliko je zadovoljstvo uručiti poklon tako divnoj porodici. Šahtar nije samo ekipa koja igra nogomet, već nastoji i pomoći ljudima kad god je to moguće. Obećavam vam da ovo nije posljednji poklon, i dalje ćemo pomagati ljudima kojima je pomoć potrebna", naglasio je Srna, obećavši da će se vratiti u posjet porodici Zareckij.

"To je sto posto sigurno. Šteta što danas nije mogla doći cijela ekipa, ali mislim da će sljedeći put biti više igrača. U ovoj se porodici jednostavno osjećate kao kod kuće", zaključio je kapiten ukrajinskog prvaka i hrvatske reprezentacije.