Od jula na Kupresu
6

Nogometaši Radnika počeli pripreme za novu sezonu

Klix.ba
Foto: FK Radnik
Foto: FK Radnik
Danas su sa pripremama za sezonu 2017/18 startovali i prvotimci Fudbalskog kluba Radnik.

Na prozivci se pojavilo 25 fudbalera, među kojima nema Edina Ademovića i Nemanje Zlatkovića, sa kojima nije produžena saradnja. Novo ime je Slaviša Radović, koji je ovog ljeta potpisao trogodišnji ugovor sa bijeljinskim klubom.

Prvi dio priprema bit će odrađen na Gradskom stadionu u Bijeljini, a početkom jula ide se na Kupres gdje će Radnik boraviti 10 dana, odraditi najvažniji dio priprema i što je najvažnije, odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

"Najveće pojačanje bit će da sačuvamo postojeći igrački kadar, tako da u jednom dugotrajnom procesu napredujemo iz sezone u sezonu. Također, volio bih da bude što manje povrijeđenih igrača", rekao je prvi trener Mladen Žižović na konferenciji za medije, koja je održana danas na Gradskom stadionu u Bijeljini, i dodao:

"Na Kupresu ćemo odigrati dvije-tri prijateljske utakmice. Vraćamo se u Bijeljinu 11., eventualno 12. jula, gdje ćemo 15. odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, koja će ujedno biti i generalna proba. U potrazi smo za što boljim i što adekvatnijim protivnikom, i već u toku današnjeg dana to bi trebalo da bude poznato", zaključio je Žižović.

Kapitenu Stanku Ostojiću, koji je najtrofejniji igrač u historiji Radnika, ovo će biti deveta sezona u plavom dresu, a njegova očekivanja su da će klub i ove sezone biti u vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Iz godine u godinu ostvarili smo sve bolje rezultate. Počelo je sa osvajanjem Kupa Republike Srpske, što nam je bio primarni cilj u prethodnih pet-šest godina. Zatim smo podigli standarde na viši nivo. Osvojili smo prvenstvo Republike Srpske i obezbjedili plasman u Premijer ligu BiH. I tu, iz godine u godinu, zauzimamo sve bolju poziciju, tako da se nadam da će Radnik i u budućnosti sa napretkom", rekao je Stanko Ostojić.

Iako prelazni rok traje do kraja avgusta, osnovni cilj je da se što ranije završi sa prelaznim rokom. Sigurno je samo da neće biti velikih i skupih pojačanja, i cilj je da se prevashodno radi sa postojećim kadrom. U tim se vratio Jovo Kojić, koji je proljeće proveo na pozajmici u Olimpicu iz Sarajeva, kao i povrijeđeni Dušan Martinović.

Važno je dodati i to da se ni Aleksandar Kosorić nije pojavio na prozivci, pošto se nalazi u potrazi za inostranim angažmanom. Međutim, ukoliko ne uspije u tome, realne su šanse da ostane u Radniku i naredne sezone.