Fabio Capello
0

"Nogometaši prerano postanu bogati"

Totalsport
Fabio Capello (Foto: AP)
Fabio Capello (Foto: AP)
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello krivi novac za neodgovorno ponašanje igrača van nogometnih terena.

Talijanski strateg trenutno u vlastitoj svlačionici ima problem dvojice sukobljenih nogometaša Johna Terryja i Waynea Bridgea, koji su u svađi zbog iste žene, zbog čega se branič Manchester Cityja odrekao nastupa za "Gordi Albion", kao i Ashleyja Colea koji se rastaje od svoje supruge zbog vanbračnih afera.

Capello je Terryja zbog vanbračne efere s Bridgeovom bivšom djevojkom lišio kapitenske trake, a sve je svoje nogometaše pozvao na “uzorno ponašanje” uoči Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

"Terry, Bridge i Cole su važni nogometaši. Oni moraju biti uzori djeci, svim engleskim navijačima. Zbog tog razloga moraju biti oprezni u svakom trenutku i žrtvovati neke stvari iz ličnog života. Svi su oni mladi igrači, bogati dečki koji su do novca došli prerano i to je problem", zaključio je Capello uoči večerašnje (srijeda) prijateljske utakmice s Egiptom na Wembleyju u kojoj priželjkuje bezrezervnu podršku publike.

"Navijači moraju razumjeti da privatni životi nekih igrača nisu bili tako dobri, ali da je na terenu stvar drugačija. Mi smo svi dio engleske reprezentacije, branimo iste boje i navijačka podrška važna nam je u svakom trenutku. Nadam se da će nam pomoći."